Expert internationale relaties voor de dienst Marien Milieu (niveau A) in het kader van een startbaanovereenkomst
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU
Heb je interesse of passie voor het Europees en internationaal beleid inzake marien milieu? Heb zin om je schouders te zetten onder het Belgisch Voorzitterschap over de Raad van de Europese Unie? Ontdek nu jouw mogelijkheden binnen onze organisatie!
$ads={1}
Om de zes maanden wordt de Raad van de Europese Unie afwisselend voorgezeten door een lidstaat. België is van januari 2024 tot juni 2024 aan de beurt als voorzitter. Naar aanloop van het Belgisch EU-Voorzitterschap heeft de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu nood aan versterking! Ons land neemt dit voorzitterschap van de Raad van de EU voor de dertiende keer op, maar het is iedere keer opnieuw een nieuwe uitdaging. Grijp deze unieke kans om mee jouw schouders onder dit project te zetten. Je zal terechtkomen in een boeiende omgeving waarbij je een uitgebreid netwerk zal opbouwen met de collega's in de Belgische en Europese administraties. Ontdek hieronder hoe je kan bijdragen:
- Je volgt samen met je collega's het Europees en internationaal beleid inzake marien milieu op (zoals de VN onderhandelingen voor een nieuw verdrag voor biodiversiteit buiten nationale jurisdictie, een nieuw verdrag rond marien afval, evenals andere VN oceaanfora; de mariene aspecten van het Biodiversiteitsverdrag.);
- Je vertegenwoordigt de dienst binnen een (aantal) internationale overlegstructu(u)r(en) in het bijzonder in de COMAR-werkgroep van de Raad van de Europese Unie en de VN in functie van je dossiers en kennis. Hiervoor bereid je documenten voor in het Engels en verdedig je het Belgische standpunt in het Engels.
- Voor en gedurende het voorzitterschap vergen bovenstaande taken regelmatige verplaatsingen naar het buitenland.
- Je bereidt samen met het team een internationaal ministerieel event voor.
Meer informatie over de inhoud van de functie?
Sophie Mirgaux
Tel : 02 524 95 20
E-mail : sophie.mirgaux@health.fgov.be
Profil
PROFIEL
Gedragsgerichte competenties
- In team werken : je creeërt en bevordert de groepsgeest door je mening en ideëen te delen en draagt bij aan de oplossing van conflicten tussen collega's.
- Beslissen : je neemt beslissingen op basis van (on)volledige informatie en onderneemt doelgericht acties om de beslissingen uit te voeren.
- Adviseren : je geeft advies aan je gesprekspartners en bouwt een vertrouwensrelatie met hen op basis van je eigen expertise.
- Zichzelf ontwikkelen : je plant en beheert je eigen groei actief in functie van je mogelijkheden, interesses en ambities door je eigen functioneren kritisch in vraag te stellen en je continu nieuwe inzichten, vaardigheden en kennis eigen te maken.
- Objectieven behalen : je beschikt over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid op te nemen voor de correctheid van ondernomen acties.
Een goede motivatie is eveneens belangrijk.
Pluspunten
- Je werkt in een tweetalige omgeving, kennis van het Frans is een pluspunt.
- Je hebt een zeer goede kennis van het Engels.
- Je hebt goede onderhandelingsvaardigheden en bent creatief in het bereiken van een compromis.
- Je hebt goede redactionele vaardigheden en kan grote hoeveelheden informatie samenvatten.
- Je hebt ervaring met Belgische, Europese en internationale politiek of ontwikkelingssamenwerking.
- Je kan vlot zelfstandig werken.
DEELNEMINGSVOORWAARDEN
Om te kunnen deelnemen aan deze selectie, dien je te beschikken over een van volgende masterdiploma's: Bio-ingenieur en landbouwkunde; Biologie; Chemie; Biotechnologie; Biochemie; Natuurkunde; Informatica; Wiskunde; Geologie; Geografie; Burgerlijk ingenieur; Industrieel ingenieur; Politieke- sociale wetenschappen.
Opgelet! Het betreft een startbaanovereenkomst voor jongeren jonger dan 26 jaar. Je kan dus enkel deelnemen als je jonger bent dan 26 jaar!