Vill du göra skillnad för unga på Norra Fäladen i Lund? [Sweden]


 

Vill du göra skillnad för unga på Norra Fäladen i Lund?

Kultur- och fritidsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

$ads={1}

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om oss

Nu söker vi dig som vill arbeta med att göra skillnad för unga på Norra fäladen. Vi är en arbetsgrupp som söker en nyfiken och kreativ person som vill arbeta relationsskapande och med områdessamverkan för att skapa bästa förutsättningar för unga i verksamheten.

Vi utgår från mötesplatsen för unga på Norra Fäladen som är placerad vägg i vägg med Fäladsgårdens skola. Vi arbetar med delaktighet och inflytande och stöttar ungdomar till att förverkliga sina önskemål och drömmar. I vårt team handlar det om att bidra till ett tryggt och relationsskapande sammanhang där ungdomarna får möjlighet att växa och utveckla det som är viktigt för dem.

Arbetsuppgifter

Du arbetar utifrån Lunds ungdomsprogram och därmed även den nationella ungdomspolitiken, vilken har i uppgift att skapa förutsättningar för ungdomar att leva ett bra liv. Att ungdomar ska ha ett bra liv kan innebära många olika saker – bland annat handlar det om att ha en bra levnadsstandard, att kunna påverka sitt eget liv och ha samma rättigheter och möjligheter att delta i samhället som andra grupper har. Målgruppen är alla unga i åldern 12–25 år.

Din uppgift i ungdomsverksamheten på Norra Fäladen är att bedriva arbetet, tillsammans med ungdomarna, och sträva efter så hög delaktighet och så stort inflytande för de unga som möjligt. Det gör du bland annat genom att:

- Arbeta för att främja ungas intressen och drivkrafter. - Arbeta med att ge unga stöd och lotsning i att söka feriepraktik och utbildning. - Erbjuda positiva sammanhang med roliga aktiviteter.
- Stödja ungas egen organisering genom coachning och rådgivning. - Skapa goda relationer genom att bygga nätverk inom och utanför organisationen. - Samverka med övriga delar av kommunen och civilsamhället för att skapa meningsfulla nätverk kring ungdomarna.

I tjänsten ingår kvälls- och helgarbete enligt schema.

Vi söker dig som

  • har en eftergymnasial utbildning till fritidsledare, socialpedagog, socionom, fältarbetare, kulturarbetare, beteendevetare alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara lämplig och tillämpbar för tjänsten.
  • har erfarenhet av att arbeta med unga i åldern 12-25 år.
  • har erfarenhet och viljan av att utveckla ungdomsverksamheten och hitta nya vägar i samverkan med civilsamhället och övriga delar av kommunen samt boende i området.
  • har erfarenhet att arbeta med olika sociala medier

Erfarenhet av och ett nyfiket intresse kopplat till Community building och att tillsammans med andra skapa nya sammanhang för unga att ingå i är meriterade . Det är även meriterande om du har körkort med B-behörighet.

Du är driven och har ett positivt förhållningssätt gentemot andra och klarar att hantera snabba förändringar och hitta lösningar kring nya behov som uppstår. Du kan sätta upp klart definierade mål, planera aktiviteter och driva tidsatta projekt. Som person visar du intresse och förståelse för andra och tar till vara på andras åsikter och värderingar.

Vi ber våra sökande notera att vi kommer att begära in ett utdrag ur polisens belastningsregister av den som erbjuds tjänsten:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-annan-verksamhet/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-06-19 eller enligt överenskommelse

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-08-07

Referensnummer

2023/901

Kontaktperson(er)

  • Lina Trygg, 046-3596421

Facklig(a) företrädare

  • Kommunal, via kommunens växel, 046-3595000
  • Vision, via kommunens växel, 046-3595000

$ads={2}


 

.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Sponsored Ads

نموذج الاتصال